Prikbord

CRR Webinar: How Does the Palm Oil Spot Market Contribute to Deforestation?

Spotmarkten voor palmolie zijn een achterdeur geworden waardoor producenten die zich niet houden aan NDPE-beleid (No Deforestation, No Peatland, No Exploitation) toch toegang kunnen krijgen tot de toeleveringsketen. Due diligence wordt bemoeilijkt door de aard van spotmarkten, waarbinnen palmolieproducten vaak vele handen kruisen voordat ze hun eindbestemming bereiken. 

Sluit aan bij deze webinar waarin CRR-analysten in discussie gaan over de spotmarkt voor pamolie, hoe deze bijdraagt aan ontbossing, en wat spelers op de markt kunnen doen om due diligence uit te voeren en hun blootstelling aan ontbossing te verminderen. 

Datum - 22 Juli 2020
Tijd - 10:00 UTC−5 (EST - Eastern Standard Time) (VS en Canada)
Hosts - De drie partners in het CRR consortium: Aidenvironment, Profundo, Climate Advisers

Kijk hier het webinar terug: https://mailchi.mp/chainreactionresearch.com/crr-webinar-which-companies-are-most-exposed-to-deforestation-driven-fires-in-their-supply-chains-205915?e=d77f326eda

 

 

 

(Evenementen in het verleden)

Profundo heeft met ruim 200 bedrijven het Green Recovery Statement getekend. Gezamenlijk pleiten we er voor om duurzaamheid als hoeksteen te nemen voor de corona-herstelplannen. 

De belangrijkste punten uit het Green Recovery Statement:

  1. Maak de EU Green Deal de hoeksteen van de EU-herstelplannen;
  2. Zorg dat de investeringen die uit het COVID-19-herstelplan voortvloeien, de economie verder op weg helpen bij het realiseren van de SDG’s en de doelstellingen uit het Parijs-akkoord;
  3. Blijf op de lange termijn zekerheid bieden over het Nederlandse Klimaatakkoord en meetbare verplichtingen.

https://www.mvonederland.nl/news/mvo-nederland-overhandigt-green-recovery-statement-aan-kabinet/ 

 

https://cer.org.za/webinars/financing-fairly

WEDNESDAY, 27 MAY 2020, 10H00 – 11H15

FOR MORE INFORMATION, OR TO REGISTER, VISIT https://bit.ly/2zsrqdk

THE MEDIA IS INVITED TO PARTICIPATE.

Juliette Laplane from Profundo will, together with Kees Kodde from Oxfam Novib give an introduction to Profundo and the FFGI Methodology. Profundo shares its insight into conducting FFGI Policy Assessments of DFIs, the importance of a rigorous methodology, and a comparative understanding of DFIs from around the world.

 

 

 

CRR WEBINAR

Soy-Driven Deforestation in Brazil: Which Countries, Sectors and Companies Source From the Cerrado?

De wereldwijde vleesindustrie en de markt voor plantaardige oliën zoals sojabonen hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Vooral in de Braziliaanse Cerrado is er sprake van een hoge productiegroei, die wordt aangewakkerd door de vraag van de consument in Brazilië, de EU en China. Deze groei draagt bij aan massale ontbossing, verlies van biodiversiteit en een toename van broeikasgasemissies. Wij onderzoeken welke landen, sectoren en bedrijven soja uit Cerrado afnemen en in verband kunnen worden gebracht met ontbossing.

Doe mee met CRR-analisten in een webinar waarin we onze bevindingen over de ontbossingsrisico's van de sojateelt in de Braziliaanse Cerrado bespreken.

Datum - 26 maart 2020
Tijd - 10:00 UTC−5 (EST - Eastern Standard Time) (VS en Canada)
Hosts - De drie partners in het CRR-consortium: Aidenvironment, Profundo, Climate Advisers

Klik hier om aan te melden

 

Profundo directeur Jan Willem van Gelder zit in panel 1 (Ensuring Science Determines What’s Sustainableop de conferentie "Nothing short of a revolution: Green Finance and the EU taxonomy", die georganiseerd wordt door Transport & Environment, in Brussel, op woensdag 19 februari:

https://www.transportenvironment.org/events/nothing-short-revolution-green-finance-and-eu-taxonomy 

Disclaimer
Copyright Profundo, bouw EasyMIND