Prikbord

 

Webinar: Is Your Money Destroying Rainforests or Violating Rights?

Een presentatie van de belangrijkste bevindingen in de onlangs gelanceerde Forests & Finance dataset. 

22 September 2020 - 09:00 CEST, 14:00 WIB, 16:00 JST

Vertaling naar Indonesisch, Frans

Registreer hier

 

22 September 2020 - 09:00 PST, 13:00 BSB, 18:00 CEST

Vertaling naar Portugees

Registreer hier

 

(Evenementen in het verleden)

 

CRR Webinar: Brazilian Beef Supply Chain: The Main Actors, ESG Impacts, and Business Risks

De rundvleesproductie in Brazilië is in de afgelopen jaren  aanzienlijk uitgebreid te midden van gunstige politieke, wetgevende en handhavingsveranderingen. In dezelfde periodedat zijn de ontbossing, de branden en de landroof in het Amazonegebied toegenomen. Investeerders en afnemers in wereldwijde toeleveringsketens zijn ondertussen begonnen met het eisen van duurzame praktijken en transparantie van de veehouderijsector, met name van de drie grote bedrijven:  JBS, Marfrig en Minerva. De voortdurende blootstelling aan ontbossing van de toeleveringsketen, samen met de gevolgen van COVID-19 voor de sector, kan leiden tot fundamentele bedrijfsrisico's.

Sluit aan bij deze webinar waarin CRR-analysten in discussie gaan over ons recente rapport over de toeleveringsketen voor rundvlees. We zullen ook onze recente diepgaande analyse van de vleesverwerker JBS, de grootste vleesverwerker ter wereld, bespreken.

Datum - 11 september 2020
Tijd - 10:00 UTC−5 (EST - Eastern Standard Time) (VS en Canada)
Hosts - De drie partners in het CRR consortium: Aidenvironment, Profundo, Climate Advisers

 

 

CRR Webinar: How Does the Palm Oil Spot Market Contribute to Deforestation?

Spotmarkten voor palmolie zijn een achterdeur geworden waardoor producenten die zich niet houden aan NDPE-beleid (No Deforestation, No Peatland, No Exploitation) toch toegang kunnen krijgen tot de toeleveringsketen. Due diligence wordt bemoeilijkt door de aard van spotmarkten, waarbinnen palmolieproducten vaak vele handen kruisen voordat ze hun eindbestemming bereiken. 

Sluit aan bij deze webinar waarin CRR-analysten in discussie gaan over de spotmarkt voor pamolie, hoe deze bijdraagt aan ontbossing, en wat spelers op de markt kunnen doen om due diligence uit te voeren en hun blootstelling aan ontbossing te verminderen. 

Datum - 22 Juli 2020
Tijd - 10:00 UTC−5 (EST - Eastern Standard Time) (VS en Canada)
Hosts - De drie partners in het CRR consortium: Aidenvironment, Profundo, Climate Advisers

Kijk hier het webinar terug: https://mailchi.mp/chainreactionresearch.com/crr-webinar-which-companies-are-most-exposed-to-deforestation-driven-fires-in-their-supply-chains-205915?e=d77f326eda

 

 

 

 

CRR Webinar: Which companies are most exposed to deforestation-driven fires in their supply chains?

Expanding agricultural production was one of the main factors behind the Brazilian tropical fires that shocked the world in 2019. Indonesia also endured extensive blazes, often linked to deforestation for palm oil. NGOs, politicians and celebrities called for action to stop the fires, and the world will be watching again in 2020.

CRR analysts held a webinar on June 5th, 2020 to discuss the main drivers of the fires in Brazil and Indonesia, the actors involved, the political context, and the risks for investors. We will also look ahead at the risks involved with the upcoming fires season expected this summer.

Webinar Recording: https://youtu.be/jdYT_g9ENxw

 

Profundo heeft met ruim 200 bedrijven het Green Recovery Statement getekend. Gezamenlijk pleiten we er voor om duurzaamheid als hoeksteen te nemen voor de corona-herstelplannen. 

De belangrijkste punten uit het Green Recovery Statement:

  1. Maak de EU Green Deal de hoeksteen van de EU-herstelplannen;
  2. Zorg dat de investeringen die uit het COVID-19-herstelplan voortvloeien, de economie verder op weg helpen bij het realiseren van de SDG’s en de doelstellingen uit het Parijs-akkoord;
  3. Blijf op de lange termijn zekerheid bieden over het Nederlandse Klimaatakkoord en meetbare verplichtingen.

https://www.mvonederland.nl/news/mvo-nederland-overhandigt-green-recovery-statement-aan-kabinet/ 

Disclaimer
Copyright Profundo, bouw EasyMIND