Meer informatie?
Neem contact op met Anniek Herder
Meer informatie?
Neem contact op met Barbara Kuepper
Meer informatie?
Neem contact op met Diana Quiroz
Meer informatie?
Neem contact op met Gerard Rijk
Meer informatie?
Neem contact op met Jan Willem van Gelder
Meer informatie?
Neem contact op met Ward Warmerdam

Projecten

Onze projecten hebben betrekking op veel verschillende economische sectoren, grondstoffen, duurzaamheidsthema's en landen. Deze pagina geeft een overzicht van alle projecten die Profundo in de loop van de jaren heeft uitgevoerd. In het menu kunt u de projecten filteren op de themagebieden waarop wij actief zijn. Elk project wordt kort beschreven en waar mogelijk laten we de geproduceerde rapporten, brochures of presentaties zien. Ook laten we zien hoe media en politiek op het project reageerden.

Als u op zoek bent naar een specifiek rapport, raden we u aan om onze Portfolio-pagina te bezoeken.

We analyseren de financiële kengetallen van bedrijven en beoordelen in scenariostudies wat de financiële impact kan zijn van Environmental, Social en Governance (ESG) risico's, zoals ontbossing, klimaatverandering, mensenrechtenschendingen, uitputting van natuurlijk kapitaal en andere duurzaamheidskwesties.
We analyseren en beoordelen het verantwoord beleggings- en kredietbeleid van banken en beleggers en we adviseren over hoe dat beleid kan worden verbeterd en geïmplementeerd via screening, stembeleid, engagement en uitsluitingsstrategieën.
We analyseren hoe bedrijven worden gefinancierd door banken, aandeelhouders en andere financiële instellingen, om te beoordelen wat deze financiers kunnen doen om duurzame bedrijfspraktijken te bevorderen. We leggen ook eigendomsstructuren bloot, vaak in samenhang met structuren die bedrijven hebben opgezet om belastingen te ontwijken.
We analyseren mensenrechten- en andere duurzaamheidsrisico's in internationale waardeketens en identificeren wat verschillende partijen kunnen doen om duurzame ontwikkeling in de landbouw, bosbouw, veeteelt, energiewinning, visserij en mijnbouw te bevorderen.

september 2018

21 september 2018
ADM: Matopiba Sourcing Could Link Company to Deforestation
Archer Daniels Midland (ADM) is een grote multinationationale handelaar in en verwerker van landbouwgrondstoffen. In 2017 heef the tbedrijf 60,8 miljard dollar omgezet en 1,6 miljard dollar winst gemaakt. Er werken meer dan 31.000 mensen. ADM heeft meer dan 30 silos in Brazilië, en daarnaast 13 fabrieken waar oliehoudende zaden verwerkt worden. Het bedrijf heeft ook activiteiten in acht Braziliaanse havens. Een deel van de sojabonen van ADM komen uit de Cerrado, een grote biodiverse savanne regio, waar telkens meer soja verbouwd wordt ten koste van de oorspronkelijke vegetatie. Dit zou ADM kunnen blootstellen aan ontbossingsrisico's in haar toeleveringsketen.
Disclaimer
Copyright Profundo, bouw EasyMIND