Meer informatie?
Neem contact op met Anniek Herder
Meer informatie?
Neem contact op met Barbara Kuepper
Meer informatie?
Neem contact op met Diana Quiroz
Meer informatie?
Neem contact op met Gerard Rijk
Meer informatie?
Neem contact op met Jan Willem van Gelder
Meer informatie?
Neem contact op met Ward Warmerdam

Projecten

Onze projecten hebben betrekking op veel verschillende economische sectoren, grondstoffen, duurzaamheidsthema's en landen. Deze pagina geeft een overzicht van alle projecten die Profundo in de loop van de jaren heeft uitgevoerd. In het menu kunt u de projecten filteren op de themagebieden waarop wij actief zijn. Elk project wordt kort beschreven en waar mogelijk laten we de geproduceerde rapporten, brochures of presentaties zien. Ook laten we zien hoe media en politiek op het project reageerden.

Als u op zoek bent naar een specifiek rapport, raden we u aan om onze Portfolio-pagina te bezoeken.

We analyseren de financiële kengetallen van bedrijven en beoordelen in scenariostudies wat de financiële impact kan zijn van Environmental, Social en Governance (ESG) risico's, zoals ontbossing, klimaatverandering, mensenrechtenschendingen, uitputting van natuurlijk kapitaal en andere duurzaamheidskwesties.
We analyseren en beoordelen het verantwoord beleggings- en kredietbeleid van banken en beleggers en we adviseren over hoe dat beleid kan worden verbeterd en geïmplementeerd via screening, stembeleid, engagement en uitsluitingsstrategieën.
We analyseren hoe bedrijven worden gefinancierd door banken, aandeelhouders en andere financiële instellingen, om te beoordelen wat deze financiers kunnen doen om duurzame bedrijfspraktijken te bevorderen. We leggen ook eigendomsstructuren bloot, vaak in samenhang met structuren die bedrijven hebben opgezet om belastingen te ontwijken.
We analyseren mensenrechten- en andere duurzaamheidsrisico's in internationale waardeketens en identificeren wat verschillende partijen kunnen doen om duurzame ontwikkeling in de landbouw, bosbouw, veeteelt, energiewinning, visserij en mijnbouw te bevorderen.

april 2018

18 april 2018
TH Plantations and PT Synergy Oil Nusantara: Leakage Risks At Plantation and Refinery
Lembaga Tabung Haji is een Maleisische islamitische financiële instelling die voor meer dan 16 miljard dollar aan beheerd vermogen heeft. TH Plantations (THP) is de beursgenoteerde palmolietak van Lembaga Tabung Haji. Het bedrijf heeft 32 palmolieplantagesin Maleisië en Indonesië. Het heeft 102.000 hectare aan land, waarvan 61.104 hectare beplant is. Het bedrijf is ook een joint venture partner van PT Synergy Oil Nusantara (PT SON), een grote palmolieraffinaderij in Batam, Riau, Indonesië. De capaciteit is 1 miljoen ton per jaar. Het is 1 van de grootste palmolie raffinaderijen van Zuid-Oost Azie die palmolie verwerkt welke verbouwd is op illegaal gekapt tropisch regenwoud.
Disclaimer
Copyright Profundo, bouw EasyMIND